Volwassenen

Suggesties van de bibmedewerkers

Suggesties van de bibmedewerkers

De bibmedewerkers geven je graag enkele suggesties.

Je vindt deze hier.

E-boeken in de bib

E-boeken

Leen gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. 

Leesclubs

Byblios 2022

De bibliotheek heeft twee leesclubs. Byblios I komt zesmaal per jaar samen op maandagnamiddag, Byblios II op woensdagavond. Je bespreekt samen een boek en deelt leeservaringen.

Makkelijk Lezen Plek

Makkelijk Lezen Plek

Op de Makkelijk Lezen Plek vind je materialen gericht op volwassenen die meer moeite hebben met lezen. Een bibliotheekmedewerker helpt je verder. 

Bib aan huis

Bib aan huis

Kan je zelf niet meer naar de bib? Dan komt een bibvrijwilliger met bibliotheekmaterialen naar je toe.

 

 

Komen lezen

mensen lezen samen een tekst

Om de drie weken lees je samen verhalen met een medewerker van de bib. De teksten worden luidop voorgelezen en daarna praat je samen over de tekst. Er is koffie en taart.

Mensen met (lichte) dementie

materiaal voor mensen met (lichte) dementie

De bibliotheek leent materiaal uit voor ouderen en mensen met (lichte) dementie.

 

Taalpunt

Taalpunt

De bibliotheek werkt aan een Taalpunt Nederlands voor nieuwkomers en anderstaligen. Het taalpunt ondersteunt hen om Nederlands te leren en te oefenen.

Vrijwilliger worden

vrijwiliger in een woonzorgcentrum

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze werking. De bib zet vrijwilligers in om voor te lezen bij mensen thuis of in woonzorgcentra, om boeken aan huis te brengen, bij de zadenbib...

Meld je aan als vrijwilliger

Zadenbib

zadenbib

Ruil een zakje zaden voor zelf geoogste zaden.