Suggesties van de bibmedewerkers

Wereld Alzheimer Dag

Dinsdag 21 september 2021 was het Wereld Alzheimer Dag, met als thema 'De vele gezichten van dementie'. Op deze dag vragen we extra aandacht voor dementie. De bibmedewerkers selecteerden boeken en films in het kader van dit thema. Bekijk zeker ook eens onze activiteitenmaterialen voor mensen met lichte dementie. Deze vind je in de fictie-afdeling. Bekijk de leeslijst hier.

Wereld Alzheimer Dag

Voor ieder jaar een boek

In aanloop van ons feest kan je in onze bibliotheek een thematafel terug vinden met de populairste boeken van de afgelopen 40 jaar. De bibliotheekmedewerkers selecteerden voor ieder jaar enkele veelbesproken boeken. Ze stelden dit samen in een notitieboekje die je op de thematafel kan terugvinden. Elke week zetten we een decennium in de kijker. De lijst wordt elke week aangevuld. Bekijk hier de leeslijst.

40 jaar bib

Jan Jambon tipt boeken

boeken

Minister-president Jan Jambon vroeg het BoekenOverleg om leessuggesties voor de Vlaamse ministers, en stelde op basis daarvan pakketjes van vier boeken samen. Met dit boekencadeau willen Jambon en het BoekenOverleg niet alleen de ministers aan het lezen zetten tijdens hun vakantie. Ze hopen dat deze boeiende boekenlijst nog veel meer mensen inspireert om een bezoekje aan de bibliotheek te brengen. 

Zomertips van de bib

De bibliotheekmedewerkers en leesclub tippen deze zomer hun favoriete boeken en strips. Veel leesplezier!

Zomerbeeld

Wereldboekendag

Op vrijdag 23 april vierden we de jaarlijkse Wereldboekendag. Op deze dag werd de rijkdom van boeken, auteursrechten en het leesplezier gevierd. 

Wereldboekendag


We selecteerden fictie en non-fictie boeken over boeken, bibliotheken, boekhandels en leesclubs. 

Ontdek hier de leeslijsten voor de jeugd en de volwassenen.

Internationale Vrouwendag en gendergelijkheid

Internationale Vrouwendag

Op 8 maart was het Internationale Vrouwendag. De bibliotheek maakte een themalijst met boeken en een aantal dvd’s rond dat thema. Tegelijk wordt ook gefocust op gendergelijkheid. 

Het beste van 2020
Zoals elk jaar zetten wij ‘het beste van 2020’ in de kijker. De bib baseert zich hiervoor op ‘de lijstjes’ die her en der verspreid worden in de media.

Suggesties van de bibmedewerkers

Klassieke Oudheid in de fictie

Klassieke Oudheid in de fictie

Tegenwoordig wordt in de literatuur vaak de klassieke oudheid als onderwerp aangegrepen. Denken we maar aan de boeken van Stephen Fry (Mythos, Helden…) of van Madeline Miller (Circe) of Pat Barker (De stilte van de vrouwen). Je vindt ook prachtige scenario’s in films en stripverhalen die de klassieke oudheid als uitgangspunt nemen. Zelfs in de muziek. Laat je alvast inspireren door de keuzelijst.