Kinderen

Boekstart

Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, zijn ook taalvaardiger en doen het vaak beter op school.

Verteluurtjes

Verteluurtje

Elke eerste zaterdag van de maand kunnen kinderen van 3 tot 8 jaar naar verhaaltjes komen luisteren in filiaal Sleidinge. 

de Leesjury

kinderen en begeleider van de kinder-en jeugdjury

Elk jaar kunnen kinderen tussen oktober en maart deelnemen aan de Leesjury. Ze lezen zes of acht boeken (afhankelijk van de groep) en kiezen zelf het beste boek. Aan de jongste kinderen worden de boeken voorgelezen. De oudere kinderen lezen de boeken zelf. 

Coderdojo

kinderen tijdens een coderdojo

Kinderen die zelf willen leren programmeren en alles willen leren over games, websites, apps en software zijn welkom op deze workshop. De workshops worden begeleid door enthousiaste coaches. 

 

Makkelijk Lezen Plek

boeken op de makkelijk lezen plek

De Makkelijk Lezen Plek geeft kinderen voor wie lezen een uitdaging is een steuntje in de rug. Je vindt hier materiaal dat speciaal voor deze kinderen werd geselecteerd. 

Een bibliotheekmedewerker kan je hierin wegwijs maken.

Vrijwilliger worden

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze werking. De bib zet vrijwilligers in bij de Kinder- en jeugdjury, om voor te lezen bij gezinnen met een taalachterstand, ...

Meld je aan als vrijwilliger

Bieblo: leestips voor kinderen

Op zoek naar een boek? Bieblo geeft je leestips

Door bij opeenvolgende illustraties op groen (leuk) of rood (niet leuk) te klikken, kunnen 6- tot 11-jarigen tips krijgen voor fictieboeken. Bieblo toont alleen boeken die aanwezig zijn in de bib.

Klik hier om te zoeken in de bib van Evergem.

Klik hier om te zoeken in de bib van Ertvelde.

Klik hier om te zoeken in de bib van Sleidinge.