Livre
Français

Babylone

Yasmina Reza (auteur)
Op een gezellig avondje onder vrienden, belt de buurman plotseling aan dat hij zijn vrouw vermoord heeft vanwege de kat.
Titre
Babylone
Auteur
Yasmina Reza
Langue
Français
Éditeur
Paris: Flammarion, 2016
218 p.
ISBN
9782081375994 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Elisabeth (62) woont met haar man Pierre in een flat in een buitenwijk van Parijs. Zij raakt bevriend met Jean-Lino, de bovenbuurman, die is getrouwd met Lydie, een wat zweverige therapeute en zangeres. Wanneer Elisabeth thuis een feestje geeft aan het begin van de lente, komen familie, vrienden en ook de bovenburen. Het is een heel gewone avond, met hapjes en nogal wat drank, niet zo bijzonder. Na afloop, als iedereen al naar huis is, komt de bovenbuurman weer naar beneden met de onthutsende mededeling dat hij tijdens een echtelijke ruzie zijn vrouw Lydie gewurgd heeft. Hij wordt overgehaald om toch maar de politie te bellen: die komt en doet zijn werk. Een simpel verhaal over gewone mensen met een schokkend einde weet de auteur (1957) zo vorm te geven dat het een boeiende roman is geworden, bekroond met de Prix Renaudot. Talrijke verwijzingen (zoals de titel) verlenen aan het geheel een extra dimensie. De Franse auteur, scenariste en toneelschrijfster is internationaal bekend van ‘…Lire la suite

À propos de Yasmina Reza

CC BY 2.0 - Image by power axle

Yasmina Reza née Évelyne Reza, le 1er mai 1959 à Paris, est une femme de lettres française.

Sa production est variée, comprenant le théâtre, des romans, des scénarios. Sa pièce « Art » (1994) est une réussite internationale qui l'a fait connaître du grand public. Ses œuvres, adaptées dans plus de trente-cinq langues, ont reçu de nombreux prix, dont des prix anglo-saxons prestigieux : deux Tony Awards et deux Laurence Olivier Awards. En novembre 2016, elle reçoit le prix Renaudot pour son roman Babylone.

Biographie

Vie privée

Yasmina Reza est née le 1e…En lire plus sur Wikipedia