Livre
Français

Apocalypse bébé : roman

Apocalypse bébé : roman

Genre:
De vader van een vijftienjarig meisje laat haar gangen nagaan door een vrouwelijke detective, totdat het meisje verdwijnt en er een speurtocht door Europa naar Barcelona begint, waar haar moeder woont.
Sujet supplémentaire
Road novels, Tips voor jongeren, NRC, boeken
Titre
Apocalypse bébé : roman
Auteur
Virginie Despentes
Langue
Français
Éditeur
Paris: Grasset, 2010
342 p.
ISBN
9782246771715 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

De vader van de vijftienjarige Valentine laat haar gangen nagaan door een detective, omdat zij steeds vaker spijbelt. Dan verdwijnt Valentine en begint er een speurtocht door Europa naar Barcelona waar haar moeder woont. De vrouwelijke detective krijgt de hulp van een andere vrouwelijke, lesbische detective. Deze laatste is erg grof in de mond en gewelddadig. Ze vinden Valentine in Barcelona. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de vader, zijn vriendin, de moeder, de detectives, een non en een Arabische neef. Al deze personen zijn cynisch en negatief. Dat brengt Valentine uiteindelijk tot een wanhoopsdaad. Het taalgebruik is plat, met veel slang. De lezer moet dus goed op de hoogte zijn van de Franse taal. Het cynisme, dat tot het eind wordt volgehouden, zal niet iedereen aanspreken, maar waarschijnlijk wel de liefhebbers van hardboiled Amerikaanse detectives. Paperback; normale druk.

À propos de Virginie Despentes

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Virginie Despentes, née Virginie Daget le 13 juin 1969 à Nancy, est une écrivaine et réalisatrice française, à l'occasion traductrice et parolière.

Elle a été révélée par son roman Baise-moi (1994), dont elle a ensuite réalisé l'adaptation cinématographique (2000). Son plus grand succès à ce jour est la trilogie Vernon Subutex publiée entre 2015 et 2017 et qui a été adaptée en série télévisée.

Elle est membre de l'académie Goncourt du 5 janvier 2016 jusqu'à sa démission le 6 janvier 2020.

Biographie

Enfance (1969-1980)

À sa naissance, ses parents ont vingt et dix-neuf a…En lire plus sur Wikipedia