Livre
Néerlandais

Zes maanden in de Siberische wouden : februari-juli 2010

Sylvain Tesson (auteur), Eef Gratama (traducteur)

Zes maanden in de Siberische wouden : februari-juli 2010

Reisverslag van een Franse schrijver en filosoof over zijn kluizenaarschap van zes maanden in een hut aan het Baljkalmeer in Siberie͏̈.
Titre
Zes maanden in de Siberische wouden : februari-juli 2010
Auteur
Sylvain Tesson
Traducteur
Eef Gratama
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Dans les forêts de Sibérie : février-juillet 2010
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Arbeiderspers, 2012
252 p.
ISBN
9789029586252 (paperback)

Commentaires

Eindelijk een boek uit koude streken waarin niet het 'heldendom' van de schrijver centraal staat, maar de reflectie op ons westers dagelijks leven. De Franse auteur (ook filosoof) gaat voor zes maanden in een afgelegen hut aan het Bajkalmeer wonen. Daar ontdekt hij niet alleen de leefwijze van de rafelrandfiguren van Siberië, maar ook de schoonheid van een eenvoudiger leven. Het is één grote spiegel die hij ons voorhoudt: hoe gaat jouw keuze tussen eenvoud en duurzaamheid en het moderne leven eruitzien? Het boek is doorspekt met veel interessante citaten die aanzetten tot verder nadenken. De dagboekstijl maakt het boek niet te moeilijk, maar goed toegankelijk voor de niet-filosofen onder ons.

À propos de Sylvain Tesson

CC BY-SA 2.0 - Image by yves Tennevin

Sylvain Tesson, né le 26 avril 1972 à Paris, est un écrivain voyageur français. Géographe de formation, il choisit très jeune de faire des voyages et des expéditions dans des conditions souvent extrêmes (traversées de continents à vélo ou à pied) dont il rapporte des carnets ou des films. Auteur de récits de voyage et de livres de réflexion, il est lauréat de nombreux prix littéraires dont le prix Goncourt de la nouvelle en 2009 et le prix Renaudot en 2019.

Biographie

Famille et formation

Sylvain Tesson est le fils de Marie-Claude Tesson-Millet (1942-2014), docteur en médecine, spécialisée en rhumatologie et en médecine tropicale, et du journaliste Philippe Tesson, qui ont notamment fondé ensemble Le Quotidien du médecin. Il a deux sœurs, la comédienne Stéphanie Tesson, née en 1969, et …En lire plus sur Wikipedia