Livre
Néerlandais

Concert voor een gestorven engel : verhalen

Eric-Emmanuel Schmitt (auteur), Eef Gratama (traducteur)
Wat is het verband tussen een vrouw die haar echtgenoten vergiftigt en een verliefde president van Frankrijk? Wat heeft een eenvoudige zeeman op de grote vaart te maken met een internationale oplichter, die religieuze kitsch uit China verkoopt? Welke wonderbaarlijke rol speelt de heilige Rita, schutsvrouwe van hopeloze gevallen, die hen op raadselachtige wijze door het leven loodst?
Titre
Concert voor een gestorven engel : verhalen
Auteur
Eric-Emmanuel Schmitt
Traducteur
Eef Gratama
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Concerto à la mémoire d'un ange
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Atlas, 2011
174 p.
ISBN
9789045018515 (paperback)

Commentaires

 Concert voor een gestorven engel is de derde verhalenbundel van de Frans-Belgische bestsellerauteur Eric-Emmanuel Schmitt. In 2010 sleepte hij er de Prix Goncourt de la Nouvelle voor in de wacht. De rode draad in deze bundel is de heilige Rita, patrones van de hopeloze gevallen. In haar hoedanigheid van liefde en goedheid bokst ze in elk van de vier verhalen op tegen het kwaad dat in de behoorlijk moordlustige personages huist. Het is echter niet in ze ingeworteld, want elke mens, zo wil de schrijver, kan te allen tijde zijn persoonlijkheid of zijn lotsbestemming bijsturen, als hij dat maar wil.Deze mogelijkheid wordt geboden aan de vijfvoudige moordenares Marie Maurestier uit het openingsverhaal (‘De gifmengster’), aan de stugge zeeman Greg die tot zijn ontsteltenis ontdekt dat hij in het diepst van zijn gedachten tot moord in staat is (‘De thuiskomst’), aan de Franse president Morel en zijn vrouw die elkaar de duivel aandoen (‘Liefde in het Elysée’) en aan de twee hoofdperso…Lire la suite

À propos de Eric-Emmanuel Schmitt

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Éric-Emmanuel Schmitt, né le 28 mars 1960 à Sainte-Foy-lès-Lyon (Rhône), est un dramaturge, nouvelliste, romancier, réalisateur et comédien franco-belge, traduit en 46 langues et joué dans plus de 50 pays.

Biographie

Jeunesse

Les parents d'Éric-Emmanuel Schmitt étaient professeurs d’éducation physique et sportive puis son père est devenu masseur-kinésithérapeute dans des cliniques pédiatriques ; de plus, son père fut champion universitaire de France en boxe et sa mère championne de course à pied,. Son grand-père était artisan joaillier.

Dans l'édition « Classiques & contemporains » de La Nuit de Valognes, il est déclaré que Schmitt se peint lui-même comme un adolescent rebelle, ne supportant pas les idées reçues et parfois victime d'accès de…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions