Livre
Néerlandais

Andere levens dan het mijne

Emmanuel Carrère (auteur), Floor Borsboom (traducteur)
Titre
Andere levens dan het mijne
Auteur
Emmanuel Carrère
Traducteur
Floor Borsboom
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
D'autres vies que la mienne
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2010
239 p.
ISBN
9789029573535 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Een Franse schrijver en filmer doet verslag van de onomkeerbare gevolgen van catastrofes in het leven van dierbare naasten. Tijdens een vakantie op Sri Lanka is hij getuige van de tsunami die het land treft en waarbij het dochtertje van een bevriend echtpaar omkomt. Rampzalig is ook de diagnose die zijn schoonzus, rechter in Vienne, wordt meegedeeld: de kanker, die in haar jeugd effectief was bestreden, is teruggekeerd en blijkt ongeneeslijk. Samen met echtgenoot, dochtertjes en een goede vriend moet zij haar levenseinde onder ogen zien. In dit autobiografisch getinte verhaal hanteert de gevierde Franse (scenario-)schrijver (1958, Parijs) literaire middelen en een sobere stijl om tragische levensverhalen van mensen in de huidige tijd zo heel indringend weer te geven. Ondanks hun rampspoed en ontreddering volgen zij, los van opgelegde regels of voorschriften, moedig maar niet zonder angst, twijfel en verdriet, hun eigen morele kompas. Deze thematiek speelt ook in zijn bekroonde roman '…Lire la suite

À propos de Emmanuel Carrère

CC BY-SA 2.0 - Image by ActuaLitté

Emmanuel Carrère, né le 9 décembre 1957 à Paris 16e, est un écrivain, scénariste et réalisateur français.

Biographie

Généalogie

Ses grands-parents maternels sont des immigrés géorgiens. Il est le fils de Louis Carrère et de la soviétologue et académicienne Hélène Carrère d'Encausse, et le frère de Nathalie Carrère et de Marina Carrère d'Encausse.

Formation

Il est diplômé de l'Institut d'études politiques de Paris (promotion 1979).

Carrière

De 1980 à 1982 il vit et travaille deux ans à Surabaya (Indonésie) pour son service national en coopération, essentiellement à enseigner le français.

Il débute comme critique de cinéma pour Positif et…En lire plus sur Wikipedia